Gnocchi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • 3
  • 30 minut
Składniki:
  • 500 g gnocchi TURINI
  • 100 g suszonych pomidorów RUSTICA
  • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • 4 łyżki oliwy z oliwek BIO VILLAGE
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g szpinaku NOTRE JARDIN
  • ¼ szklanki tartego sera Grana Padano LES CROISÉS
  • wieżo mielony pieprz
  • 2 garści orzeszków pinii TABLIER BLANC
Sposób przygotowania:
  1. Orzeszki pinii zarumienić na suchej patelni. Uważać, żeby nie przypalić.
  2. Gnocchi gotować plasterki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju z suszonych pomidorów wraz z 2 łyżkami oliwy. Wrzucić czosnek, a po 30 sekundach dodać połowę gnocchi. Smażyć z dwóch stron do zarumienienia. Odłożyć na talerz podsmażone gnocchi. Dodać pozostałą część oleju i oliwy i smażyć drugą partię gnocchi w taki sam sposób. Kiedy będzie podsmażone, dodać pomidory suszone pokrojone w paski, szpinak oraz wodę z gotowania gnocchi. Smażyć do momentu aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Dodać pozostałą część gnocchi. Smażyć mieszając wszystko.
  3. Porcje gnocchi wyłożyć na talerz. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem oraz serem. Posypać uprażonymi orzeszkami pinii.
Polecamy