Gnocchi z papryką i chorizo

  • 4
  • 45 minut
Składniki:
  • 1 opakowanie gnocchi bezglutenowego Chaque Jour Sans Gluten
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 2 szklanki pomidorków koktajlowych
  • ½ łyżeczki płatków chilli
  • 1 łyżeczka oregano Rustica
  • 150 g chorizo Saint-Azay
  • 125 g mozzarelli Les Croises
  • listki bazylii
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 220 stopni.
  2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, chorizo w plasterki. W żaroodpornym naczyniu ułożyć: pomidorki koktajlowe, paprykę czerwoną, i cebulę czerwoną.
  3. Przyprawić oregano, płatkami chili, solą i pieprzem.
  4. Piec około 15 minut.
  5. Po tym czasie do dania dodać plasterki chorizo i gnocchi. Wymieszać na wierzchu ułożyć mozzarellę. Piec kolejne 20 minut.
  6. Po tym czasie wyjąć danie z piekarnika, udekorować świeżą bazylią.
Polecamy