Hummus bowl

  • 4
  • 30 minut
Składniki:
  • 1 opakowanie hummusu naturalnego NAT&VIE
  • 100 g kaszy jaglanej COMPTOIR DU GRAIN
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 ogórek
  • 2 szklanki pomidorków koktajlowych
  • ½ szklanki oliwek RUSTICA
  • ½ cebuli czerwonej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5 łyżek oliwy z oliwek RUSTICA
  • 6 pomidorów suszonych RUSTICA
  • 2 garści ciecierzycy NOTRE JARDIN
  • 2 garści sera feta LES CROISES
  • 2 garści świeżego szpinaku
  • Sól
  • Pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać na drobnym sicie a następnie przelać wrzątkiem. Ugotować w proporcji 1:2 kaszy do wody. Wystudzoną kaszę wymieszać widelcem, tak, żeby rozdzielić ziarenka kaszy.
  2. Do kaszy dodać posiekaną natkę pietruszki, rozdrobniony ząbek czosnku, 1 łyżkę soku z cytryny oraz dwie łyżki oliwy z oliwek. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Ogórek, pomidorki, pomidory suszone i oliwki, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki.
  4. W misce ułożyć kaszę, pokrojone warzywa, listki szpinaku, ciecierzycę, oraz pokruszoną fetę, dodać hummus, skropić cytryną i polać oliwą z oliwek. Oprószyć pieprzem.

Polecamy