Krążki jabłkowo-serowe

  • 6
  • 20 minut
Składniki:
  • 3 jabłka
  • 150 g sera Roquefort Les Croises
  • 100 g śmietanki 36%
  • 2 laski selera naciowego
  • 2 garści orzechów włoskich Tablier Blanc
  • 2 garści ziaren owocu granatu
  • około 2 łyżek miodu Nid d'Abeille
  • ½ pęczka szczypiorku
Sposób przygotowania:
  1. Śmietankę ubić. Ser Roquefort ubić za pomocą miksera, a następnie delikatnie wmieszać ubitą wcześniej śmietaną.
  2. Jabłka pokroić w plasterki o grubości około pół centymetra. Plasterki oczyścić z pestek i gniazd nasiennych.  Seler naciowy pokroić w drobną kostkę, szczypiorek i orzechy posiekać.
  3. Na każdy plasterek jabłka wyłożyć łyżkę przygotowanego wcześniej serka. Na ser wyłożyć seler naciowy, orzechy włoskie, ziarenka granatu oraz szczypiorek. Skropić miodem. Od razu podawać.

Polecamy