Owsianka z karmelizowanym bananem i czekoladą

  • 2
  • 20 minut
Składniki:
  • 2 szklanki napoju migdałowego NAT&VIE
  • 10 łyżek płatków owsianych BIO VILLAGE
  • ¼ szklanki oleju kokosowego NAT&VIE
  • ¼ szklanki syropu klonowego TABLES DU MONDE
  • szczypta cynamonu RUSTICA
  • 20 g posiekanej gorzkiej czekolady TABLETTE D'OR
Sposób przygotowania:
  1. Napój migdałowy zagotować z płatkami owsianymi. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu przez 10-15 minut to zgęstnienia.
  2. W międzyczasie przygotować karmelizowane banany:
  3. Na patelni podgrzać olej kokosowy, następnie dodać syrop klonowy i cynamon. Gotować przez chwilę. Dodać banany pokrojone w plasterki. Gotować obtaczając banany w sosie.
  4. Owsiankę przełożyć do miseczek. Udekorować karmelizowanymi bananami oraz czekoladą. Od razu podawać.
Polecamy