Rolada drobiowa

  • 10
  • 90 minut
Składniki:
  • 1 kg piersi z indyka
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • Składniki na farsz:
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 150 g szpinaku mrożonego NOTRE JARDIN
  • 100 g zielonego groszku mrożonego
  • 6 pomidorów suszonych RUSTICA
  • 50 g sera pleśniowego Le Bleu LES CROISÉS
Sposób przygotowania:
  1. Mięso z indyka umyć osuszyć, a następnie rozciąć otwierając „jak książkę” i tworząc większy kawałek mięsa. Rozbić tłuczkiem na cieńszy, prostokątny płat. Przyprawić solą i pieprzem z obu stron.
  2. Przygotować farsz: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, a następnie dodać czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Czosnek podsmażyć uważając, żeby go nie przypalić. Dodać szpinak, smażyć kilka minut, przyprawić solą i pieprzem. Do szpinaku dodać groszek i wymieszać.
  3. Na połowie płatu mięsa wyłożyć przygotowany farsz szpinakowo groszkowy, ułożyć pomidory suszone drobno pokrojone oraz kawałki sera Le Bleu. Zawinąć mięso w roladę. Mięso ułożyć w brytfannie i posmarować oliwą z oliwek.
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 60 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i przykryć szczelnie folią aluminiową i odstawić na 15 minut.
  5. Roladę pokroić w plastry i podawać z ulubionymi dodatkami.
Polecamy