Trufle z awokado i pistacji

  • 12
  • 20 minut (+ 2h czas chłodzenia)
Składniki:
  • 3 dojrzałe awokado
  • 5 łyżek syropu klonowego TABLES DU MONDE
  • ¼ szklanki masła orzechowego
  • ½ szklanki kakao EQUADOR
  • ¼ łyżeczka soli RUSTICA
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej PLANTATION
  • ½ szklanki pistacji bez soli TOKAPI
Sposób przygotowania:
  1. Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę. Miąższ przełożyć do blendera. Dodać syrop klonowy, masło orzechowe, sól i kawę. Blendować do uzyska gładkiej konsystencji. Dodać kakao i blendować dalej do wymieszania się składników i uzyskania gładkiej masy.
  2. Masę przełożyć do pojemnika, przykryć i schłodzić przez 2 godziny w zamrażarce.
  3. W tym czasie posiekać drobno pistacje.
  4. Kiedy masa będzie schłodzona, formować z niej trufle i obtaczać w posiekanych pistacjach.
  5. Można serwować od razu. Przechowywać w lodówce.
Polecamy