Złota owsianka

  • 15 minut
Składniki:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka napoju migdałowego WM
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki chia
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka cynamonu WM
  • 1/t łyżeczki imbiru
  • 1/8 łyżeczki kardamonu
  • Szczypta czarnego pieprzu
  • Garść jagód goji WM
  • Syrop klonowy do smaku WM
  • Do podania:
  • Ulubione orzechy i owoce
Sposób przygotowania:
  1. Do garnuszka wsypać płatki owsiane, oraz wszystkie przyprawy, dodać jagody goji, nasiona chia, napój migdałowy i wodę. Zagotować, gotować na małym ogniu przez 5 minut. Następnie wyłączyć ogień i zostawić na kilka minut, żeby owsianka zgęstniała.
  2. Osłodzić owsiankę syropem klonowym. Gdyby owsianka była za gęsta, dodać odpowiednią ilość napoju migdałowego.
  3. Gotową owsiankę podawać z orzechami i owocami.
Polecamy