Gruszka z serem pleśniowym w szynce

  • 12
  • 20 minut
Składniki:
  • 4 gruszki
  • 24 plasterki szynki długodojrzewającej SAINT-AZAY
  • 50 g sera pleśniowego LES CROISÉS
  • ½ owocu granatu
  • garść rukoli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek BIO VILLAGE
  • 1 łyżka miodu NID D'ABEILLE
  • świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Gruszki pokroić wzdłuż na 6 kawałków. Wydrążyć pestki. Ser pleśniowy pokroić na paski grubości około 1 cm. Kawałki gruszki i sera zawijać w szynkę. Gotowe przystawki układać na półmisku. Posypać granatem. Skropić oliwą i miodem. Na koniec oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Półmisek udekorować rukolą.
Polecamy