Sałatka z burakiem, serem kozim i orzechami

  • 6
  • 8 minut
Składniki:
  • 250 g buraków ugotowanych Notre Jardin
  • 100 g sera koziego Les Croises
  • 2 garści orzechów włoskich Tablier Blanc
  • 200 g rukoli
  • Składniki na sos:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek Rustica
  • 2 łyżki octu balsamicznego Rustica
  • 1 łyżeczka miodu Nid d'Abeille
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Buraki i ser kozi pokroić w plasterki. Na talerzu ułożyć rukolę, buraki, ser i orzechy. Przygotować sos: czosnek drobno zetrzeć. Dodać oliwę, ocet balsamiczny i miód. Przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Sałatkę polać sosem i od razu serwować.
Polecamy