Śledzie z żurawiną

  • 6
  • 15 minut
Składniki:
  • 150 g suszonej żurawiny Tablier Blanc
  • 500 g filetów śledziowych w oleju Ronde des Mers
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 6 goździków
  • pieprz mielony
  • 1 cebula
  • ½ szklanki oleju rzepakowego Rustica
  • 3 łyżki octu jabłkowego Rustica
Sposób przygotowania:
  1. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pokrojoną cebulę umieścić na sitku i przelać wrzątkiem.
  2. Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Zalewę zachować.
  3. Zalewę wymieszać z olejem oraz octem jabłkowym, odstawić.
  4. W misce przekładać na przemian śledzie z cebulą, żurawiną oraz przyprawami. Zalać zalewą i odstawić na cały dzień do połączenia się smaków.
Polecamy